Rychlá a nadýchaná citronová bábovka

25.09.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Potřebovala jsem udělat bábovku, která mě bude stát minimum práce, nebudu k ní potřebovat váhu a zbyde po ní max. 1 špinavá mísa. Holt je člověk někdy v situaci, kdy není možnost si pečení užívat, přesto upéct chce, protože mu to kupované zkrátka nechutná, natož to dávat dětem. Povedlo se. Tato bábovka je opravdu snadná, rychlá, nadýchaná a díky lehké citronové chuti není mdlá.

Budete potřebovat

(1 hrnek = 250ml nebo jak jste zvyklí dle velikosti bábovkové formy)

Postup

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem.
  2. Přidejte mléko, olej, citronovou kůru a šťávu, vanilkový cukr.
  3. Na závěr smíchejte s moukou a kypřícím práškem do pečiva.
  4. Vše důkladně promíchejte a vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy.
  5. Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 170 stupňů po dobu 45 – 50 minut. Zkuste špejlí, zda je bábovka hotová, když zůstane špejle po vpichu suchá, je upečená.
  6. Nechte ji zchladnout ve formě, poté vyklopte.

TIPY

Dobrou chuť!