24.03.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Medvědí česnek lze sehnat v sušené podobě po celý rok. Nic se ale nevyrovná jeho čerstvé verzi. Pokud budete mít možnost dostat se k této úžasné bylině, neváhejte a zkuste si z ní udělat životabudící koktejl, pomazánku, pesto nebo třeba tuto rychlou polévku. [Medvědí česnek](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/medvedi-cesnek "Medvědí česnek") lze obdržet v rámci bedýnky od farmářů, nebo si jej můžete sami natrhat v našich lesích. Příznivci medvědího česneku si na internetu rádi předávají informace o tom, kde zrovna roste.
Pokud nechcete použít bramboru, můžete postupovat také tak, že si na cibulce a oleji osmahnete 2 lžíce mouky, zalijete vývarem a necháte provařit. Do takto hotového základu vhodíte česnek, necháte zavadnout, zjemníte smetanou a do hladka rozmixujete.
Tato polévka je rychlá, výborná, hodí se k ní opečené krutony.