Ryba po mlynářsku - maximálně jednoduchá a výborná

01.09.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Co s rybou – aby se povedla, chutnala. Když už člověk vydá nemalé peníze za kvalitní rybu, nestojí o neplatné pokusy. Když chci vařit na jistotu, tak buď peču celého pstruha s bylinkama na citrónech, oblíbená je také [dušená ryba na francouzské zelenině](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/dusena-treska-na-francouzske-zelenine "dušená ryba na francouzské zelenině"), výborné je také rybu vymáchat v [pivním těstíčku](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/obalovane-tofu-v-pivnim-testicku "pivním těstíčku"), poslední vyzkoušenou, rychlou a extra jednoduchou variantou je ryba po mlynářsku. Ryba se obalí v ochucené mouce a opeče na pánvi. Na povrchu je křupavá, uvnitř šťavnatá …

Budete potřebovat

Postup

  1. Jemně mletou mouku, hladkou nebo celozrnnou, smíchejte se solí, pepřem, případně s česnekovou bylinkovou solí. Množství mouky dle počtu porcí, většinou na 4 porce stačí 6 lžic mouky...
  2. Rybí filet obalte v ochucené mouce. Není nutné filety předem solit, stačí ta ochucená mouka.
  3. Z obou stran opečte na nepřilnavé pánvi na vhodném oleji. Pokud není rybí filet vysoký, počítejte s tím, že mu stačí krátka tepelná úprava, z každé strany 3 minuty.
  4. Rybu odložte na papírovou utěrku, odsajte přebytečný tuk a ined za čerstva podávejte.

Ryba po mlynářsku je maximálně jednoduchá kuchyňská úprava ryby. Uvnitř zůstane šťavnatá, což ji dělá křehkou. Vhodnou přílohou je vařený brambor ve slupce a zeleninový salát.