Rizoto s tofu, zeleninou a červenou quinoou

07.04.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Červená quinoa už dlouho patří mezi stálice mých zásob. Kromě toho, že je nutričně nabitá, dokáže svou zajímavou chutí i vzhledem obohatit různé rýžové směsi, zeleninové saláty nebo placičky.

 Ingredience

 Postup

  1. Uvařím si quinou a rýži podle návodu. Quinou vařím stejně jako rýži asi 10 až 15 minut dle typu a pak ji nechám bobtnat a dojít pod pokličkou.
  2. V pánvi na olivovém oleji orestuji do zlatova cibuli, přidám zeleninu, zarestuji pár minut. Nakonec přidám tofu. Pokud chci, aby byly vidět cítit kousky tofu, jen ho pokrájím na malé kostičky. Pokud chci, aby se tofu v rizotu ztratilo, rozdrtím ho v malém robotu na úplně jemno.
  3. Směs promíchám, nechám společně pár minut prohřát a smíchám s rýží, quinoou a nějakými zelenými bylinkami. Naběračkou dělám kopečky a může se podávat. 🙂

Bez masa, přesto syté a plné bílkovin. 👍