Rajčata po italsku pečená v troubě - na slané koláče, omelety, pizzu, do sendvičů i lasagní

22.04.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tento recept je ukázkou toho, jak malá změna při práci se surovinou zajistí jiný výsledek.

Výhodou této přípravy je, že máte plátky rajčat v troubě během pár minut a už se o nic nestaráte.🙂

Do některých receptů nejsou syrová rajčata ideální, protože se spíše uvaří a pouští vodu. Výsledek je chuťově úplně jiný, když použijete předem upečené plátky rajčat.🙂

Co tedy s pečenými plátky rajčat dál?

 Ingredience

 Postup

  1. Rajčata omyju a nakrájím na stejné plátky silné asi 5 až 7 mm.
  2. Plátky rajčat vyskládám buď na nepřilnavý plech vytřený olivovým olejem nebo na plech vyložený pečícím papírem a potřeným olivovým olejem.
  3. Rajčata ochutím sušenými "italskými" bylinkami, mezi které patří bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn, tymián)
  4. Peču na 200 stupňů asi 30 minut tak, aby rajčata "chytla barvu". Délka pečení se plus mínus řídí typem rajčat, tloušťkou plátků a vlastní troubou.🙂 Hotovo!

 TIPY

Ať si na rajčatech pochutnáte! 🙂