Pražená cizrna - slané křupavé zobání

11.04.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

To, že je [cizrna](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/cizrna "cizrna") velice zdravá a na živiny hodnotná luštěnina, to už všichni asi víme. Její využití v kuchyni je opravdu mnohostranné – saláty, těstoviny, polévky, guláše, pomazánky, ale také pražená cizrna. Je jednoduše perfektní, příprava snadná a pokud toužíte vyrobit něco zajímavého a moc dobrého třeba na nějakou oslavu nebo jen tak k vínu, neváhejte :-)

Budete potřebovat

Postup

  1. Uvařenou a suchou [cizrnu](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/cizrna "cizrnu") v míse promíchejte s trochou olivového oleje a červenou paprikou tak, aby byly kuličky cizrny rovnoměrně ochucené.
  2. Rozprostřete rovnoměrně do pekáčku na pečicí papír.
  3. Pečte na 180 stupňů cca 40 – 45 minut podle vaší trouby. Zkrátka do křupava.
  4. Můžete trochu osolit.

Je určitě mnoho zdravějších způsobů, jak cizrnu využít. Když vám ale zbyde nějaká uvařená, rozhodně stojí za to zkusit vyrobit z cizrny malé slané kulaté křupavé "oříšky"