Křehké povidlové kapsičky z tvarohového těsta

12.11.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Toto těsto znaly už naše prababičky a říkalo se mu také "kolik-tolik".

Níže uvádím množství, které dělám, když chci vyrobit jen 10 kapsiček na chuť. Pro více lidí či nějakou příležitost množství jednoduše zdvojnásobte na 250 g.

Ingredience na 10 kapsiček

 Postup

  1. Z tvarohu, změklého másla a mouky zpracuji vláčné těsto. Nechám ho alespoň hodinu nebo déle odležet a vychladnout v lednici. Je to důležité, aby s ním šlo inteligentně pracovat...🙂
  2. Těsto pak rozválím na placku silnou asi 4 milimetry. Vykrajovátkem nebo malou skleničkou vyrobím kolečka. Doprostřed každého dám malou lžičku povidel. Přehnu a okraje důkladně spojím a přimáčknu k sobě.
  3. Potřu rozšlehaným vajíčkem nebo jen žloutkem a peču na 180 stupňů 15 až 20 minut. Když kapsičky trochu zezlátnou, je hotovo!

> ☝️Doporučuji vyzkoušet také tyto křehké mrkvové šátečky.Mrkvové těsto je jedno z mých nejoblíbenějších.🐭

Šátečky z tvarohového těsta je samozřejmě možné udělat i s jinými náplněmi. Co třeba maková nebo jablečno-ořechová?🙂 Ať se vám povedou!