Pórková pomazánka s vejcem

24.07.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience na 1 mističku pomazánky

 Postup

  1. Pórek nakrájím na drobnější kousky a na velmi mírném stupni podusím 2 minuty na lžičce přepuštěného másla až zesklovatí. Pórek má tendence se lehce spálit, proto je třeba ho hlídat a tepelně zpracovat velmi citlivě.
  2. Pórek nechám trochu vychladnout a smíchám ho s čerstvým krémovým sýrem a na jemno nastrouhaným uvařeným vejcem. Dochutím, promíchám a hotovo!

> ☝️Z jednoduchých pórkových receptů doporučuji vyzkoušet krémovou polévku s balkánským sýrem.🐭

Pórková pomazánka je výborná na žitné bagetce nebo chlebu, někdy ji také ráda mažu na křupavé knackebroty. 👍