Jednoduchá pomazánka z pečeného masa

26.06.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Domácí pomazánka z pečeného masa je vlastně taková "paštika". Zatímco paštiky ale často obsahují ingredience, které tam nepotřebujeme, tato pomazánka je složením jasná, jednoduchá, bez sádla, kůží a tak dále...😀

Níže je takový základní recept, který si můžete vyladit či doplnit podle svého. Pomazánka snese různé druhy hořčic, bylinek, olejů lisovaných za studena. Zajímavou chuť lze vytvořit, když do základu rozmixujete 2 sušená nakládaná rajčata, případně kapary... 🙂

Ingredience na 1 misku pomazánky

Postup

  1. Pečené maso rozmixuji v chopperu. Poradit si lze také mlýnkem na maso nebo výkonným tyčovým mixérem... Přidám nakrájenou spařenou červenou cibuli a ještě krátce promixuji.
  2. Podle toho, co od pomazánky očekávám, ladím chuť i konzistenci. Osolím, opepřím, přidám hořčici, trochu Ghíčka, trochu light majonézy na chuť a ještě krátce mixnu.
  3. Někdy nasekané bylinky přidám do pomazánky, jindy s nimi jen ozdobím chleba... Hotovo!

> Je libo v pomazánce šunčičku? 😀Zkuste tuto jednduchou šunkovo-ředkvičkovou pomazánku 🐭

Tato pomazánka je záležitost na pár minut. A stejně chutná nejlépe ozdobená proužky čerstvé křupravé cibule. 😇