Polévka z pečené mrkve a paprik

15.11.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Krémové polévky jsou ideální jak pro rychlé vaření pro jednoho, tak pro velké rodinné vaření. Můžete totiž obsah rozdělit a část nechat "jemnou" pro děti, část zase můžete rozdivočit výrazným kořením, chilli, parmazánem či opečenými semínky.

Dětem často porci polévky doplňuji o žloutek, ricottu nebo lžičku oleje lisovaného za studena...

Ingredience

Postup

  1. Troubu rozpálím na 220 stupňů. Papriky a cibuli rozkrojím na půlky, mrkev nakrájím na špalíky. Pokapu olivovým olejem a peču cca 35 minut.
  2. Z paprik sundám slupku, odstraním jádřinec a stopku. Spolu s mrkví a cibulí dám papriky do hrnce a zaliju vývarem tak, aby zelenina byla akorát ponořená. Osolím, opepřím, přidám bylinky a dle chuti chilli. Krátce provařím.
  3. Rozmixuji na hladký krém a doředím vývarem do ideální konzistence. Chuť dolaďím balsamikovým krémem a čerstvou bazalkou. Jednotlivé porce doplním o krátce orestovanou kukuřici.

> ☝️Krémová polévka může být nejen ze zeleniny. Doporučuji vyzkoušet krémovou polévku z bílých fazolí a zeleniny. 🐭

Ať se vám polévky povedou! 🙂