Polévka z červené čočky s jáhlami

17.02.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience

 Postup

  1. Na tuku orestuji nakrájenou cibuli. Když chytne barvu, přidám na malé kousky nakrájenou mrkev a zase restuji. Přidám 2 lžíce rajčatové pasty, krátce zarestuji a zaliju vodou nebo vývarem.
  2. Ihned přidám důkladně propláchnutou čočkou a propláchnuté jáhly a na malé kostičky nakrájené brambory. Ochutím solí, pepřem, případně přírodním sypkým zeleninovým bujónem. Vařím do změknutí asi 15 minut.
  3. Ke konci doladím chuť česnekem a majoránkou. A přiliju tekutinu, pokud se mi polévka zdá příliš hustá. Do hrnce párkrát ponořím tyčový mixér. Malá část obsahu se tak rozmixuje, což polévku přirozeně zahustí, udělá ji krémovější. Pořád v ní je ale dost struktury z brambor, mrkve a jahel. Na talíři doplním o petrželku. Hotovo!

> ☝️Z červené čočky a zeleniny nemusí být jen polévka, ale také placičky. Doporučuji vyzkoušet opečené placičky z červené čočky a zeleniny.🙂