Poctivý domácí vanilkový termix se žloutky

10.11.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Na internetu se nejčastěji setkáte s receptem, kdy se jednoduše uvaří vanilkový pudink a ten se smíchá s tvarohem...

Existuje ale i o něco sofistikovanější varianta, která pracuje se žloutky. Stojí zato to zkusit.

Mně se osvědčil následující poměr ingrediencí...🙂

 Ingredience

 Postup

  1. Jako první připravím krém ze žloutků. V menším hrnci zahřeju mléko s polovinou cukru.
  2. V míse vyšlehám do pěny žloutky s druhou polovinou cukru a škrobem.
  3. Aby se žloutky nesrazily, tak k nim do mísy přiliju postupně polovinu mléka a chvíli míchám. Obsah mísy vliju ke zbytku ohřátého mléka a na mírném stupni vařím asi 4 minuty. Tento postup se dělá proto, aby byl zmírněn tepelný šok pro žloutky. Hmota vařením ztuhne. Nechám ji chladnout. Při chladnutí ji občas promíchám.
  4. Lehce teplý nebo vlažný krém promíchám s tvarohem do hladka. Přendám do misky s víčkem a dám do lednice pořádně vychladit a ztuhnout. Hotovo!

TIPY

> ☝️Další výborný dezert do skleničky? Doporučuji vyzkoušet tento kokosový chia pudink.🙂

Ať se vám recept povede!🙂