Plněné papriky - výborné i bez masa

10.09.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Měla jsem chuť vyrobit plněné papriky, ale úplně jinak, bez masa ...Vsadila jsem na uzený tempeh a rýži. Aby se náplň nedrobila a byla uvnitř dostatečně vláčná, rozhodla jsem se přidat ještě namočený toustový chléb. Vše se povedlo nad očekávání, všichni pokusní králíci byli překvapeni výbornou náplní, která není z masa.

Budete potřebovat

Postup

  1. Tempeh nastrouhejte na hrubo na struhadle nebo posekejte v malém robotu.
  2. Smíchejte ho s vychladlou uvařenou rýží (lepší je ta,co trochu lepí)
  3. 5 plátků toustového chleba nebo jiného pečiva v míse zakapejte vodou a trochou olivového oleje, aby byl vláčný a dal se do dobře rozmačkat prstama.
  4. Všechno v míse rukama spojte, přidejte dle chuti koření. Měla jsem z trhu koření do mletých mas, které obsahuje česnek, majoránku, sůl, kmín, pepř, cibuli. I uzený tempeh je sám o sobě dost slaný a výrazný, proto vše zbytečně nepřesolte.
  5. Na závěr jsem do směsi ještě pro jistotu přikápla trochu olivového oleje, abych měla jistotu, že nebude vysušená. Myslím ale, že by to šlo i bez toho oleje navíc.
  6. Naskládejte do pekáčku, podlijte trochou vody nebo vývaru a pečte přikryté stejně jako klasické papriky na 200 stupňů asi 45 minut.

Abyste měli jistotu, že směs bude kompaktní, ale zároveň nebude po upečení tuhá či suchá, stačí se řídit její konzistencí před upečením. Měla by být při zpracování rukama podobná mletému masu. Měla by být dostatečně vláčná.