Výborné placičky z červené čočky a zeleniny

06.03.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Pokud máte rádi různé placičky a karbanátky, tak existuje celá řada možností, jak si na nich pochutnat a nepotřebovat k tomu žádné maso. Třeba pomocí červené čočky a zeleniny. Čočka a zelenina dodá tělu mimo vitamíny a minerály také dostatek vlákniny, které má většina lidí nedostatek.

Budete potřebovat

Postup

  1. Červenou čočku propláchněte a vhoďte do hrnce spolu se zeleninou a 1 bramborou.
  2. Zalijte vodou tak, jen aby byla čočka a zelenina sotva ponořená, aby se spíše dusila. 1. Lehce osolte. Čočka do sebe dost vody natáhne, proto hlídejte hrnec a směs znovu lehce podlijte.
  3. Pokud v hrnci zbyla nějaká voda, slijte ji. Směs nechte vychladnout a pracujte s ní nadále tak, aby vznikla hutná směs, která se při pečení na pánvi nerozpadne.
  4. Přidejte 2-3 vejce a takové množství strouhanky či jiné zahušťovací hmoty, až bude konzistence vyhovující. Já jsem použila část domácí strouhanky a část kukuřičné strouhanky + ještě nějaké nadrcené kukuřičné lupínky.
  5. Tuhé těsto nanášejte lžící na pánev a tvořte placičky. Ne příliš tenké, mohly by se trhat. Lepší jsou tak centimetr tlusté.

TIPY

Jo a rychlý jednoduchý domácí dresing připravíte třeba tak, že smícháte zakysanou smetanu se lžičkou hořčice, 2 lžičkami kvalitního kečupu a ochutíte ještě trochou soli a citronové šťávy.

Dobrou chuť!