Pizza Vegetarián

05.11.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Když je dobrá pizza, z dobrého těsta a chuťově povedenou omáčkou, tak si občas ráda kousek dám. Nemusím ale ty základní verze, kdy mám pocit, že jím placku z bílé mouky, na které je kousek šunky a sýra. To jsem si doma mohla udělat toust ... :)

Mám ráda pizzy, na kterých je více druhů ingrediencí a vůbec tam nepotřebuji žádnou uzeninu. Sýry ano :) Jednou dám navíc papriku, podruhé kukuřici, jindy špenát, artyčok, sušená rajčata... Prostě co příroda a kráva a koza a buvol nabízí :)

Budete potřebovat

Na těsto (množství na 2 kulaté plechy na pizzu)

Na obložení pizzy

Postup

  1. Do velké mísy prosyjte půl kila hladké mouky, nejlépe tu, která je vhodná na přípravu pizzy, tedy typ 00.
  2. Do hrnku si rozdrobte ¾ balíčku čerstvých kvasnic a zalijte částí vlažné vody, kterou máte připravenou (Z 2,5 dcl připravené vlažné vody na pizzu odeberete pár lžic na rozmíchání kvasnic)
  3. Uprostřed mouky udělejte důlek a vlijte do něj vzniklou kvasnicovou kašičku.Za pár minut se kvásek zaktivuje. Pak přidejte všechny ostatní ingredience jako sůl, olivový olej a zbytek vody a zpracujte v hladký kompaktní bochánek, který nechte v teple kynout nejméně hodinu.
  4. Vykynuté těsto rozdělte na dva bochánky, které můžete nechat ještě chvíli kynout.
  5. Rozpalte troubu na maximum, případně zvolte program pizza.
  6. Těsto rozválejte na tenkou placku, asi 5mm. Placku přendejte na plech nebo pizza kámen, potřete rajčatovou omáčkou na pizzu a obložte dle chuti. Než ji dáte do trouby, ještě pizzu zakápněte olivovým olejem.
  7. Pečte v předem rozpálené troubě na nejvyšší stupeň po dobu asi 8 - 10 minut. Podle okrajů poznáte, že je hotovo.

Pizza vegetarián obsahuje různé druhy sýrů, zeleninu, ovoce, houby a zůstane dobrá a hezká i studená :)