Pečené kořeněné ořechy - Pozor! Návykové!

21.01.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ořechy je samozřejmě nejlepší jíst v co nejpřirozenější formě. A nejčastěji ty, které jsou nejbližší našim zeměpisným podmínkám. Já si třeba ráda dávám do snídaňových vloček vlašské ořechy, nebo si občas vyrobím domácí mandlové mléko do smoothie.

Někdy je ale chuť na něco extra. A to jsou právě tyto pečené ořechy. Mimochodem, když je zabalíte do fólie s pěknou domácí etiketou, máte originální jedlý dárek.🙂

 Ingredience

Postup

  1. Olivový olej metličkou důkladně propojím s medem, kořením a promíchám s ořechy tak, aby byl každý obalený.
  2. Vsypu do pekáčku vyloženého pečícím papírem a peču na 180 stupňů asi 12 - 15 minut. Je třeba ke konci hlídat! 🙂 Hotovo!

Jaké koření vybrat?

V první řadě zvolte koření, které je vám příjemné a voní vám. Poprvé raději méně, s druhou várkou už budete vědět.🙂 Mně vyhovuje koření exotického typu, které obsahuje např. kurkumu, koriandr, mleté hořčičné semínko, chilli, římský kmín, skořici atd.👍

> ☝️Chuť opražených ořechů si můžete užít také v kombinaci s s krémovou cuketovo-batátovou polévkou.

Ať se vám ořechy povedou!🙂