Pečená zelenina s medovou mrkví a jogurtovým dipem

19.03.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience

Na dip

Postup

  1. Mrkev, brambory i petržel očistím, oškrábu. Brambory nakrájím na menší měsíčky nebo kousky podle jejich velikosti. Mrkev a petržel na větší špalíky.
  2. Brambory a petržel ochutím solí, pepřem a promíchám s olivovým olejem. Když je chuť posypu ještě kmínem nebo sušenými bylinkami. Dám na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Olivový olej smíchám s medem v poměru 2:1. Na 2 lžíce oleje dám lžíci medu. Ochutím solí, pepřem. Promíchám s mrkví. Když mám větší kusy mrkve, potřu ji rovnou na plechu metličkou.
  4. Peču na 190 stupňů do zezlátnutí. Asi 45 minut. Hotovo!

> ☝️Doporučuji vyzkoušet také pečenou zeleninu s kozím sýrem a domácím paprikovým dipem.👍

Nažhavit troubu a do toho! 🙂