Zdravé palačinky z ovesných vloček se zeleninovo-sýrovou náplní

28.02.2017 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Když už si některá surovina zaslouží své pevné místo na pracovní desce v kuchyni, to je co říct. Přesypu ji do dózy, mám ji pořád na očích, je z ní zrátka stálice. Ať už z pohledu ženy, která se zabývá výživou, tak z pohledu mámy, která hledá cesty, jak si zdravě usnadnit život v kuchyni. A takovou surovinou jsou právě jemné ovesné vločky. Neustále objevuji nové možnosti jejich využití.

Budete potřebovat

Na ovesné palačinky

Na zeleninovo-sýrovou směs

Postup

  1. Ovesné vločky rozemelte na mouku. Třeba v robotu.
  2. Vzniklou ovesnou mouku smíchejte mlékem, vejci, nasekanou pažitkou, lehce osolte a vzniklé těsto nechte chvíli odležet. Těsto má tendenci v čase více a více houstnout, proto závěrečnou konzistenci dolaďte tekutinou tak, aby šly z těsta dobře dělat palačinky.
  3. Připravte si zeleninovou směs. Cuketu a mrkev nakrájejte na drobno a orestujte na olivovém oleji. Dochuťte solí, pepřem, oblíbeným kořením. Ke konci přidejte nastrouhaný sýr.
  4. Na nepřilnavé pánvi potřené trochou oleje smažte z obou stran palačinky a naplňte směsí.

K čemu všemu se v rychlé kuchyni ještě mohou hodit ovesné vločky?

Toto jídlo vyniká vysokou nutriční hodnotou, nízkým glykemickým indexem, velkým množstvím vlákniny a výbornou sytící schopností bez nadměrné kalorické hodnoty.