04.11.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Vrátila jsem se domů až kolem oběda a uvědomila si, že pro děti oběd mám, ale pro sebe jen misku vývaru. Chtělo to něco jednoduchého a rychlého. Napadl mě křupavý toust s vaječnou omeletou. Rozhodla jsem se ji ale udělat úplně jinak. V šuplíku jsem našla nakládaná sušená rajčata, v lednici otevřený sýr ricotta, z mrazáku se skvěle hodila letní zásoba nasekané pažitky.
Trocha kukuřičné struhanky udělá omeletu nadýchanou, ricotta se postará o vláčnost a sušená rajčata dodají šmrnc.
Množství na 1 klasickou pánev a větší kulatou omeletu, 2 porce
Já jsem omeletu rozkrájela na trojúhelníčky a podávala na celozrnném opečeném toustu. Vše za pár minut hotovo ...
Je výborná i za studena.