Mozzarella s pestem a křupavými bramborami

08.03.2017 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Bohatá na vápník a bílkoviny, přitom dobře stravitelná. Navíc se dá sehnat i v netučné variantě. To je mozzarella. Vynikající čerstvá do salátů, ale i rozpečená na rajčatové bagetce nebo zapečená v troubě se zeleninou a bramborami. Ta běžně dostupná je z kravského mléka, pokud chcete tu originální, hledejte název „Mozzarella di Bufala Campana“

Ať už ale byla na začátku kráva nebo buvol, salátek je z toho vždycky výborný :)

Budete potřebovat

Postup

  1. Mozzarellu nechte okapat, oschnout a nakrájejte ji na asi centimetrové plátky.
  2. Potřete pomocí mašlovačky připraveným pestem. Mozzarellu můžete do pesta i předem na několik hodin naložit.
  3. Brambory zbavte slupky, překrojte na půl a opečte do zlatova na olivovém oleji. Dle chuti osolte a opepřete. Pokud chcete brambor připravit více, je lepší dát je péct na plechu do trouby.

Pesto - jaké jsou možnosti?