Mexická fazolová polévka s kukuřicí a sýrovými nachos

12.04.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience

 Postup

  1. Cibuli nakrájím na drobno, česnek nasekám na drobno. V hrnci zahřeju olej nebo rozpustím máslo a na středním stupni cibuli restuji pár minut. Přidám česnek, krátce promíchám, přidám rajčatovou pastu a opět zarestuji.
  2. Vliju pasírovaná rajčata, hrnek vody, ochutím kořením, osladím a pod pokličkou mírně vařím asi 20 minut.
  3. Mezitím si vedle v rendlíku uvařím v malém množství vody mraženou kukuřici. Trvá to jen pár minut.
  4. Provařený rajčatový základ projedu několikrát tyčovým mixérem do hladka. Přidám slité fazole, kukuřici, druhý hrnek vody a vařím 10 minut.
  5. Na závěr osolím dle chuti a doladím chuť i preferovanou hustotu.
  6. Těsně před podáváním připravím sýrové nachos na ozdobu. Tortilla chipsy posypu nastrouhaným cheddarem a dám je krátce zapéct třeba pod gril, aby se sýr lehce rozpustil. Hotovo!

TIPY

Pokud máte jako já rádi mexickou kuchyni, doporučuji si domů pořídit toto koření MEXIKO. Kromě mexické fazolové či rajčatové "nacho" polévky se vám bude hodit na chilli con carne nebo burritos. Směs koření dokonale vyladil Davídek, který několik let vlastnil mexickou restauraci. V jídle je díky jeho koření TA správná autentická chuť a nám odpadá "starost" s vymýšlením, co do hrnce ještě nasypat, aby to bylo ono. 🙂

> ☝️A z Mexika rovnou na hory! Doporučuji vyzkoušet také tuto krémovou Alpskou česnekovou polévku z pečeného česneku v troubě.