Masovo-brokolicové kuličky v rajské omáčce

05.08.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Kuličky v rajčatové omáčce dělám na mnoho způsobů. Někdy čistě masové, jindy vegetariánské. Dají se zvládnout jen ze zeleniny, případně k zelenině přidat posekaný tempeh. To, jak budou dobré závisí na jejich správném dochucení.

Zde je tip na variantu jak s masem, tak zeleninou. A konkrétně brokolice je ideální.

Budete potřebovat

Na kuličky

Na rajskou omáčku

Postup

  1. Kuličky do omáčky připravte tak, že si pár minut předvaříte růžičky brokolice. Jen aby trochu změkly. Nasekejte je pak na jemno a smíchejte s masem, vejci, kořením, přidejte trochu hořčice na chuť a dohustěte strouhankou. Tvarujte kuličky, které můžete dozlatova opéct na pánvi nebo v troubě.
  2. Na rajskou omáčku si nakrájejte cibuli a orestujte ji na oleji. Zaprašte 2 lžícemi špaldové mouky a vlijte rajčata. Přidejte rajčatovou pastu (protlak), zalijte vývarem, přidejte koření a nechte vařit asi 15 minut.
  3. Koření z omáčky vyndejte, rozmixujte ji do hladka, dolaďte konzistenci případným zahuštěním a vložte do ni opečené kuličky, které nechte v omáčce pár minut povařit.

Kuličky jsou díky brokolici šťavnaté a jídlo celkově lehčí. Brokolice v kuličkách není moc znát, což se může hodit v případě, kdy chcete brokolici zařadit do jídelníčku rodiny a třeba o tom ani nemusí vědět :)