Makrelová pomazánka s cuketou

17.07.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Cuketu má mnoho lidí zažitou jako zeleninu určenou k tepelné úpravě. Mezi nejtradičnější recepty patří krémová cuketová polévka, grilovaná cuketa nebo pečené plněné cukety.

Cuketa je ale výborná i syrová. Nejlepší jsou menší, zářivě zelené plody, které jsou hezky křupavé. Syrovou cuketu je možné nastrouhat do salátu, hodí se ale i do pomazánek jako skvělý zdroj vlákniny a svěží chuti.

 Ingredience

 Postup

  1. Cuketu nastrouhám na jemno. Dám ji do sítka, pod sítko misku a pomocí lžíce z cukety vymačkám vodu. Je možné daá cuketu také do plátýnka či kapesníku.
  2. Z makrely vyleji vodu a rozmačkám ji vidličkou. Smíchám se smetanovým sýrem a důkladně do hladka propojím.
  3. Teď už jen vmíchám cuketu, na drobno nakrájenou cibuli. Ochutím. Hotovo!

> ☝️Máte li rádi kombinaci rybiček a cibule, rozhodně vyzkoušejte také tuto sardinkovou pomazánku s cibulí a sušenými nakládanými rajčaty.🐭

Tato pomazánka je výborná na čerstvém žitném chlebu ozdobená cibulkovou natí.👍