Losos na rajčatech - rychlé a zdravé

28.08.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Kombinace šťavnatého lososa, krátce orestovaných rajčátek, česneku a bylinek je povedená ;-)

Budete potřebovat

Postup

  1. Filety lososa omyjte a důladně osušte. Ochuťte solí, případně pepřem a opečte je z obou stran na olivovém oleji na nepřilnavé pánvi.
  2. Doba opékání vždy závisí na celkové velikosti filetu, většinou to vychází z každé strany 3-5 minut. Z boku můžete pozorovat, zda už ryba není uprostřed syrová.
  3. Lososa přendejte na talíř a ve stejné pánvi po dobu pár minut orestujte rajčátka. Menší můžete nechat vcelku, větší překrojit na půl. Ochuťte je stroužkem česneku na plátky, dále např. provensálským kořením.
  4. Rajčata přendejte do nádoby a položte na ně na chvíli kusy opečeného lososa, aby se chutě a vůně ještě lépe propojily.

Toť vše. Jednoduchost vyhrává ...

TIP

Na fotce vidíte variantu, kdy jsem lososa připravila "po mlynářsku". Před opečením ho stačí lehce obalit v ochucené mouce.

Jídlo můžete podávat jen tak, případně s kouskem pečiva, které si můžete namočit do vynikající aromatické rajčatové šťávy.