Lívanečky z červené řepy - na slano, s čerstvým kozím sýrem

01.09.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience na 8 lívanečků

Pro slanou variantu lze přidat do těsta špetku soli, pro sladkou např. trochu bio vanilkového cukru nebo lžíci javorového sirupu.

 Postup

  1. Nejdříve si v malém robotu namelu jemné ovesné vločky. Jemné ovesné vločky lze koupit i ve variantě bez lepku.
  2. Těsto pak připravuji v mixéru. Do mixéru vyklepnu vejce, přidám kousky uvařené a oloupané červené řepy, lžíci oleje a rostlinné mléko. Rozmixuji do hladka. Přisypu vločky, půl lžičky prášku do pečiva a zase rozmixuji. Směs nechám pár minut odstát, aby se vločky dobře nasákly a doladím konzistenci.
  3. Lžící nabírám hustší těsto a na nepřilnavé pánvi vymazané olejem tvořím lívanečky. Krátce opeču z obou stran a ihned servíruji. Pro slanou variantu je ráda zdobím čerstvým kozím sýrem, olivovým olejem a bylinkami nebo jinou zelení.🙂

> ☝️Když byste chtěli zkusit extra nadýchané lívance, zkuste kynuté. A nebojte se do nich přidat alternativní mouku. Kynuté lívance s cizrnovou moukou stojí za vyzkoušení 👍