Výborný listový špenát s bulgurem a vejcem

19.01.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Listový špenát používám v kuchyni velmi ráda. Když je možnost, koupím čerstvý, jeho zásobu mám ale i v mrazáku. Během chvíle jsem pak schopna připravit ho jako přílohu, nebo ho zamíchat do těstovin, případně rozmixovat s další zeleninou jako polévku.

Špenát se často vylepšuje rozklepnutým vejcem, případně trochou smetany, možností je více. Zkusila jsem do špenátu rozpustit kostičku žervé, která mu zároveň dodala chuť. No a jelikož jsem špenát chtěla mít na talíři hustší, využila jsem instantní jáhlové vločky, které posloužily perfektně a díky své neutrální chuti ničemu nevadily :-)

Budete potřebovat

Postup

Příprava BULGURU

Bulgur propláchněte a zalijte horkou vodou v poměru 1 díl bulguru na 2 díly vody. Ochuťte solí, bylinkami, kořením, sušenou zeleninou apod. Povařte 5 minut, nemíchejte a nechte dalších 10 minut pod pokličkou dojít. Bulgur vskákne veškerou tekutinu a změkne. Můžete ho promíchat s trochou oleje lisovaného za studena.

Příprava ŠPENÁTU

Cibuli orestujte na olivovém nebo řepkovém oleji a přidejte listový špenát. Použila jsem mražený. Pár minut poduste, přidejte kostičku žervé, 1 až 2 lžíce jáhlových vloček podle konzistence špenátu, prohřejte a nechte odležet, aby vločky vsákly přebytečnou tekutinu.

Zdravé, snadné, rychlé a výživné jídlo.