Letní zeleninová polévka

06.08.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Množství jednotlivých ingrediencí si můžete uzpůsobit podle toho, jak potřebujete. Polévka se vždy povede. Stačí dodržet princip, kdy se polévka vaří krátkou dobu tak, aby se v ní nic nerozpadalo. Musí chutnat i vypadat fresh!🙂

 Ingredience

 Postup

  1. Připravím si jednotlivé ingredience. Brambory oškrábu a nakrájím je na malé kostičky. To samé cuketu, rajčata. Lahůdkovou cibulku na kolečka (bílou část), případně cibuli na drobné kostičky.
  2. Na olivovém oleji pozvolna orestuji cibulku. Až trochu zesklovatí, přidám kostičky brambor a také je orestuji tak, aby trochu chytly barvu.
  3. Zaliju vývarem a přidám rajčata a fazolky. Vařím asi 5 minut.
  4. Teď dám do hrnce kostičky neoloupané cukety a fazolky včetně rajčatové omáčky. Vařím do změknutí brambor a cukety max. 10 minut. Zelenina se nesmí rozvařit, je dobré, když zůstane pevná na skus.
  5. Doladím chuť solí, pepřem, případně zelenými bylinkami či cibulkovou natí. Hotovo!

 TIP

Pro ještě výraznější chuť můžete do polévky přidat buď prolisovaný stroužek česneku, nebo ji šmrncnout troškou balsamikového octa, nebo do ní na talíři strouhnout decentně sýr parmezánového typu. Vylaďte si ji k obrazu svému.😉

> ☝️Další skvělá polévka, kde využijete čerstvá rajčata je tato dýňovo-rajčatová polévka s mozzarellou.🙂

Ať se vám polévky povedou!🙂