Lehký tvarožník s ovocem

20.04.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

K jeho přípravě Vám postačí pouze tři lžíce mouky. 20 lidí z něj sice nenakrmíte :), jeho lehkost Vás ale jistě nadchne. Použité višně jsou jen jednou z variant, vynikající byl také s broskvemi a borůvkami. Moc chutná dětem.

Budete potřebovat:

Postup přípravy:

  1. Bílky oddělte od žloutků a vyrobte z nich sníh.
  2. Žloutky, cukr a změklé máslo utřete, postupně přidejte tvaroh, hrubou mouku a vše ostatní (kromě višní).
  3. Do vzniklého těsta lehce vmíchejte ušlehané bílky a vše vlijte do vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy.
  4. Bohatě poklaďte višněmi.
  5. Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 45 minut na 180°, až se vytvoří zlatavá kůrka.

Tvarožník může vypadat, že není ani po 45 minutách dopečený, povrch bude vypadat, že se třese a není ztuhlý. To je ale v pořádku. Jakmile vychladne, tak zatuhne.

Můžete jej vylepšit ještě tak, že pod ovoce nasypete plátky mandlí.