Krémová květáková polévka s jáhlovými vločkami

24.09.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience

 Postup

  1. Květák rozeberu na menší růžičky, propláchnu je a vložím do hrnce. Zaliju vývarem akorát tak, aby byly růžičky ponořené. Je lepší polévku na závěr doředit, než ji mít zbytečně řídkou. Do hrnce rovnou nasypu 3 lžíce jáhlových vloček a ochutím kořením.
  2. Na mírném stupni vařím pod pokličkou do změknutí květáku, asi 8 minut.
  3. Teď už jen rozmixuji do hladka a zjemním trochou smetany a kouskem másla. Smetanu lze použít klasickou nebo také rostlinnou. Polévku mixuji buď tyčovým mixérem, nejraději ale obsah přeliju do mixéru a během chvilky je hotovo! Pak už jen na talíři každou porci dozdobím tím, kdo co má rád a snese. 🙂

> ☝️Doporučuji vyzkoušet také vynikající recept na obalovaný květák z trouby. Žádné zbytečné smažení!🙂

Ať se vám povede! 🐭