Kuřecí maso s mrkví, rajčátky a medem - výborný šťavnatý oběd bez práce

15.11.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Na toto jídlo jsem narazila u kamarádky Martiny, která má recept zase od své kamarádky... ;-) Do té doby by mě nenapadlo zkombinovat kuřecí, mrkev, rajčátka a med. Hned po prvním vydařeném pokusu jsem si toto jídlo oblíbila. V první řadě proto, že je opravdu bez práce, je zdravé a pochutnají si na něm jak chlapi, tak malé děti.

Budete potřebovat

Postup

  1. Kuřecí maso osolte a okořeňte dle chuti. Já jsem v tomto konkrétním případě použila kuřecí prsa, vůbec jsem je nepůlila ani nenaklepávala a maso přesto zůstalo křehké a šťavnaté. Koření použijte dle Vaší libosti, mně k tomuto jídlu sedí [kurkuma](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/kurkuma "Pojem kurkuma").
  2. Ochucené maso vložte do pekáčku a zasypte na kolečka pokrájenou mrkví a cherry rajčátky. Můžete je nechat v celku, nebo je překrojit napůl.
  3. Podlijte troškou vody a zakápněte rovnoměrně dvěma lžícemi medu a trochou olivového oleje.
  4. Pečte/duste zakryté pokličkou v troubě na cca 200 stupňů po dobu cca 1 hod. nebo jak jste zvyklí ...(já nechávám 1 hod. 15 min)

Podávejte s hustší bramborovou kaší.

P.S.: Jídla s minimem práce jistě ocení každá vytížená máma. Ušetřený čas můžete věnovat jiným prospěšným aktivitám. Třeba žehlení či vytírání ;-)

Dobrou chuť!