Krůtí wrap po řecku

03.05.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience na 4 větší wrapy

Na potření tortil

 Postup

  1. Mleté krůtí maso (mohou to být prsa i stehna) restuji na olivovém oleji na vyšší stupeň až se opeče a chytne barvu. Ochutím 2 lžičkami gyros koření a zase chvíli společně restuji až je maso propečené. Nechám maso trochu zchladnout.
  2. Na hustou omáčku jen smíchám zakysanou smetanu s Řeckým kořením.
  3. Sýr nastrouhám na jemno a smíchám ho v pánvi s masem. Maso pak bude kompaktní a nebude padat z wrapu. Zralé rajče nakrájím na tenké plátky. Červenou cibuli drobné proužky.
  4. Tortillu jen vyndám z obalu, neohřívám ji. Potřu ji lehce omáčkou a doprostřed dám lžící pruh masa se sýrem, přidám polníček nebo lístky baby špenátu. Doplním o plátek rajčete a pár proužků cibule.

TIP č. 1

Pokud nemáte mleté krůtí maso, nebo si ho nemáte jak umlít či nasekat, můžete krůtí maso nakrájet na drobné kostičky. Nejlepší je kombinace prsního a stehenního masa.

TIP č. 2

Mám ráda směsi koření, které doma rychle ubývají. Koření pak mohu koupit zase čerstvé, voňavé, intenzivní. To platí třeba pro tento Davídkovo Řecký gyros. Ochutím s ním nejen maso do tortill, perfektně sedne také ke grilované zelenině, skvěle ochutí kuskus nebo pečené brambory.👍

> ☝️Příště můžete vyzkoušet tortillu bez masa. Doporučuji tuto zapečenou tortillu s vejcem, avokádem a mozzarellou .🙂