Pečená krůtí stehna na zelí - extra snadná příprava

15.10.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Krůtí stehna na zelí jsou dalším receptem typu - šup do pekáče a jídlo se dělá samo :) Možnost této úpravy mě osvítila ve chvíli, kdy jsem potřebovala dát dělat oběd, ale neměla jsem čas na to, abych stála u plotny a cokoliv hlídala ...Takto připravené zelí je chuťově fakt skvělé a o jeden špinavý hrnec doma méně ... Zelí jsem udělala celkem dost, tak se mi hodilo na druhý den na staré dobré flíčky se zelím.

Budete potřebovat

Jako přílohu jsem použila [špecle](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/specle "špecle")

Postup

  1. Krůtí stehna omyjte a okořeňte dle chuti. Já jsem tentokrát dala jen sůl a kmín, zato jsem zas více ochutila zelí.
  2. Kysané zelí vyndejte ze sklenice nebo z pytlíku. Vodu slijte. Záleží, jaké zelí použijete, kolik je v něm vody a jak moc kyselé. Slitou vodou zalijte zelí buď zcela nebo částečně, podle toho, jak moc kyselé třeba zelí chcete.
  3. Zelí ochuťte tak, jak jste zvyklí - chcete ho mít kyselé nebo sladkokyselé? Dobrý je drcený kmín, lžička přírodního cukru a mletá paprika.
  4. Na zelí pak už jen rozložte stehna.
  5. Podlijte ještě trochou vody, aby zelí brzo nevyschlo.
  6. Přiklopte a pečte v troubě tak, jako byste klasicky pekli maso. Krůtí stehna vyžadují o něco více času, než kuřecí. Pekla jsem nejdříve na 200 stupňů 30 minut, pak jsem teplotu snížila na 180 stupňů a pekla ještě dalších 60 minut.
  7. V průběhu pečení můžete zkontrolovat, zda není potřeba přidat trošičku vody, já jsem ale na začátku dala vodu ze zelí a trochu obyčejné vody, tak už jsem pak nic nepřidávala.

TIP

Vyklopit zelí do pekáčku a položit na něj ochucená krůtí stehna. Minimum práce, minimum nádobí! :)