Křupavé kuřecí řízečky z medailonků s bramborovo-batátovou kaší

06.10.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Oblíbené jídlo mých dětí, které má své místo na "seznamu". Seznam je takový top list jídel, která nezbydou a nikoho není třeba nutit, aby je snědl.🙂

Řízečky lze samozřejmě udělat i z celých kuřecích prsou, ta forma předpřipravených medailonků, se kterými už není třeba nic dělat, však šetří čas...👍

 Ingredience

Na kaši

Zeleninová obloha k podávání

 Postup

  1. Kuřecí medailonky lehce osolím, opepřím a tradičně obalím. Vejce, mouku i strouhanku si dám do větších misek, abych mohla najednou obalovat více medailonků a práce odsýpala.
  2. Medailonky dám nejdříve do mouky, pak je vykoupu v rozšlehaných lehce osolených vejcích a vhodím do strouhanky.
  3. Opékám na oleji z obou stran do zlatova. Odkládám na papírovou utěrku.
  4. Podávám je s bramborovo batátovou kaší. Tu jednoduše dělám tak, že brambory i batáty oškrábu a nakrájím na kostičky. Poměr může být půl na půl. Kdo preferuje tradičnější chuť kaše, může dát batátů jen 1/3. Kaši zvýrazní a obohatí. Brambory s batáty uvařím společně ve vodě zcela do měkka. Vodu sliju. Rozšťouchám důkladně na kaši. Přidám máslo a nechám ho rozpustit. Začnu šlehat elektrickým mixérem a postupně přidávám horké mléko až do požadované konzistence. Mléko je také možné vynechat a udělat jen "šťouchanou" verzi s máslem.
  5. Teď už jen na talíři doplnit o malý salátek nebo zeleninu a hotovo!

> ☝️Nechcete řízky smažit na oleji? Je tu ještě jiná varianta. Vyzkoušejte tyto řízky v jogurtu obalené v kukuřičných lupíncích.

Ať se vám řízky povedou!🙂