09.01.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Tento druh pórkové polévky je zvláštní tím, že neobsahuje ani mouku, ani smetanu, přesto je hustá a krémová. Balkánský sýr dodá polévce výraznou chuť.
(4 porce)
Sůl není potřeba. Balkánský sýr je sám o sobě slaný dost ... Podávat můžete s opečenými krutony.
Správný balkánský sýr by měl být tvrdý, pórovatý a dostatečně slaný. Určitě se podívejte do složení, abyste nekoupili nějaký rádoby balkánský sýr se šíleným složením (v dnešní době je možné všechno). Běžný balkánský sýr nepotřebuje mít ve složení nic jiného než mléko, sůl a mlékařskou kulturu (někde označeno jako smetanová kultura).
Ještě jedno upozornění na závěr. I přesto, že je tato polévka hladká a pórek i brambor se hodí pro malé děti, není tato varianta pórkové polévky vhodná pro malinké děti kvůli použití slaného balkánského sýra.