Krémová polévka z rajčat, batátů a cizrny - hustá a jemná bez mouky i bez smetany

23.04.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tato krémová zeleninovo-luštěninová polévka obsahuje takovou kombinaci surovin, která jí zajistí přirozenou hustotu i krémovost.

Díky batátům a rajčatům má navíc atraktivní barvu.🙂

Polévka je ozdobená černým sezamovým semínkem, křupavou klíčenou červenou čočkou a pažitkou.🙂

 Ingredience

Postup

  1. Na olivovém oleji orestuji cibuli do zlatova, ke konci přidám plátky česneku a krátce nechám rozvonět.
  2. Vliju rajčata, vsypu oloupané batáty nakrájené na menší kousky, uvařenou cizrnu a zaliju zeleninovým vývarem tak, aby vše bylo tak akorát ponořené. Vždy je lepší ke konci raději ředit než naopak.
  3. Ochutím solí, pepřem, ráda přidávám i čtvrt lžičky kurkumy, která polévce dodá, kromě jiných benefitů, pěknou barvu. Vařím na mírném plameni do změknutí batátů. Asi 20 minut.
  4. Do hladka rozmixuji, nejjednodušeji to jde ve stolním mixéru. Doladím hustotu podle potřeby.

TIPY

> ☝️Mezi oblíbené polévky s cizrnou patří také krémová cizrnová polévka s pečeným celerem. Vyzkoušejte.🙂

Ať se vám polévky povedou!🙂