Krémová květáková polévka s jáhlovými vločkami

09.07.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tato květáková polévka je u nás sázkou na jistotu. Kombinace květáku, jáhlových vloček a žloutku zajistí příjemnou chuť. Já ji vždy dělám hustší. Nestéká hned ze lžíce, zvládnou ji tedy jíst samy i malé děti, které se teprve učí :-)

Budete potřebovat

2 porce

Postup

  1. Růžičky květáku zalijte domácím zeleninovým vývarem tak, aby byl ponořený. Vody dejte raději méně, doředit na konci můžete vždy...
  2. Přiveďte k varu a zasypte 3 lžícemi jáhlových vloček.
  3. Povařte do změknutí květáku, max. 10 minut
  4. Přidejte žloutek, rozmixujte do hladka a ještě provařte.

TIPY