Krémová cizrna na kari - rostlinné jídlo

26.02.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tuto krémovou cizrnu vařím ve více variantách podle toho, jakou formu rajčat zvolím a kolik času mám na přípravu.🙂

Používám buď koncentrovanou rajčatovou pastu, passatu, sekaná rajčata nebo "v sezóně" čerstvá rajčata. Výsledek chutná pokaždé trošku jinak, pokaždé výborně.

Toto je rychlá varianta s koncentrovanou rajčatovou pastou a pórkem, kterou není třeba vařit tak dlouho jako variantu se sekanými rajčaty a cibulí.

I když nejraději používám základní suroviny a luštěniny si vařím sama, v tomto případě se mi osvědčila "kupovaná" hotová cizrna, která má opravdu měkkou a máslovou konzistenci.

 Ingredience

Postup

  1. V hlubší pánvi rozpálím přepuštěné máslo Ghí a na mírném stupni na něm pozvolna restuji pórek, až se rozvoní a změkne.
  2. Přidám rajčatovou pastu, česnek, koření, krátce promíchám, zarestuji.
  3. Vliju kokosové mléko, vsypu slitou cizrnu, lehce osladím a pod pokličkou společně pozvolna povařím asi 15 minut.
  4. Na závěr doladím chuť citronovou šťávou a čerstvým koriandrem. Když nemám k dispozici koriandr, dávám hladkolistou petržel. Hotovo!

 TIPY

> ☝️Další nápad, jak použít cizrnu a rajčata? Vyzkoušejte těstoviny s omáčkou z rajčat, cizrnou a pancettou.🙂

Ať se vám recepty povedou!🙂