Krémová červená čočka s cuketou, vejcem a rýží basmati

26.07.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience

 Postup

  1. Červenou čočku pořádně propláchnu. Cuketu nastrouhám na hrubo. Cibuli na drobno. Dám vařit rýži podle návodu nebo do rýžovaru.
  2. Na tuku orestuji cibuli až chytne barvu. Přidám čočku, cuketu a zaliju tekutinou. Lze použít vodu nebo vývar. Ochutím kořením a bylinkami. Na mírném stupni vařím asi 15 minut. Pak zkontroluji, promíchám, pokud je třeba doliju zase trochu tekutiny a vařím dál, až bude čočka úplně měkká.
  3. Teď záleží na vás, zda chcete více struktury nebo více kašovitější konzistenci. Já jsem odebrala 1 naběračku obsahu a rozmixovala s trochou rostlinné smetany do hladka. Tento obsah pak přidám zpět do hrnce a vařím ještě 5 minut. Doladím konzistenci a chuť podle toho, jak mi zrovna vyhovuje. Někdy dělám čočku s cuketou více pikantní, jindy jemnou krémovější.
  4. Na talíř dám kopeček rýže, k tomu čočkovo-cuketovou směs, na kterou položím uvařené vejce. Hotovo!

> ☝️Další nápad jak využít červenou čočku? Zkuste tuto polévku z červené čočky s jáhlami.🙂

Ať se vám luštěninové recepty povedou! 🙂