Krabičkuju! - vláčná tvarohová bábovka + jablko + třešně

14.06.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Že by v "krabičkovacím" seriálu chyběla krabička s bábovkou? Takovou klasikou, která na cestách nikdy nezklame? Tak to ani náhodou. Chce to mít ale ten správný recept. Nikdo nestojí o nudnou suchou bábovku, která by drobila, nebo se rozpadala. To se vám u této nestane :)

Na tvarohovou bábovku budete potřebovat

 Postup

  1. Vyšlehejte vejce se sladidlem, pak přidejte všechny ostatní ingredience a důkladně promíchejte. Těsto ochuťte skořicí.
  2. Formu na bábovku vytřete tukem, vysypte hrubou moukou (nebo jak jste zvyklí) a vlijte půlku těsta.
  3. Do zbylého těsta přidejte kakako, třeba 1 lžíci, promíchejte a vlijte do formy. Pomoci vydličky párkrát dokola "projeďte", aby se obě těsta ledabyle promíchala.
  4. Pečte na 180 stupňů do suché špejle, tedy asi 50 minut...Nechte vychladnout a vyklopte.

Bábovka nemusí být jen nutričně prázdný moučník z bílé mouky, kterým se dorazíte po nedělním obědě... Když použijete kvalitní ingredience, špaldovou mouku, tvaroh, "rozumně" ji osladíte, může být zdravou svačinkou, která uspokojí chuť na sladké a zasytí.