29.01.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Kmínová polévka se zeleninou je další vděčnou polévkou, která je raz dva hotová, zahřeje a dodá živiny. Bývá oblíbenou polévkou kojících maminek, silice kmínu totiž usnadňuje trávení a kmín podporuje tvorbu mléka.
Do polévky můžete zakomponovat i cibulku, kterou osmahnete na másle a až pak přidáte kmín. Kvůli kojícím maminkám je tento krok vynechán.
Místo čerstvé zeleniny můžete použít půl balíčku mražené jemné polévkové zeleniny.
Dělají to snad všichni, je to zažité, ale proč? Není to jen o tom, že kmín brambory báječně ochutí. Kmín totiž dokáže eliminovat škodlivé účinky solaninu, což je toxický jed, který se vyskytuje především v zelených částech brambor a v okolí klíčků.