Kefírové lívance

01.06.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Na těchto lívancích si pochutná celá rodina. Jsou vláčné a kefír jim dodá výbornou chuť.

Z tohoto množství je cca 20 menších lívanců.

Budete potřebovat

Postup

  1. Všechny ingredience promíchejte a ušlehejte v hladké těsto.
  2. Těsto musí být o něco hustší, než na palačinky.
  3. Tvořte lívance a pozvolna opékejte na teflonové pánvi či v lívanečníku.

Lívance můžete potřít kvalitním džemem (nejlépe bez přidaného cukru) a prostředek ozdobit bílým jogurtem. Výborné jsou také s medem, s javorovým sirupem nebo s čerstvým ovocem.

Něco navíc k receptu

Lívance na fotce jsou ve variantě s medem a meruňkami. Nedávno jsem se zajímala o med. Nestačila jsem se divit, jak mohou výrobci kvůli byznysu med „zkazit“. Zašla jsem do menšího supermarketu a prozkoumala, co to chci vlastně koupit. Informace na obalu zněla takto:“Směs medů ze zemí EU a mimo zemí EU. Může obsahovat med z tropických zemí“. Hmmm...zajímavé, může, ale nemusí ;) Komerční levný med bývá navíc pančován obyčejným cukrem, a dokonce převařován, čímž se zničí tolik prospěšné enzymy v medu obsažené. Tak co, na „takovýto“ med by vás asi také přešla chuť :( Zlatí čeští poctiví včelaři. Ještě, že je máme...