Krémová kedlubnová polévka s jáhlami

14.04.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Budete potřebovat

(2 porce)

Postup

  1. Jáhly propláchněte vodou, kedlubnu nakrájejte na kostičky.
  2. Obojí v malém rendlíku zalijte větším hrnkem vody a vařte do změknutí jahel. Je to asi 15 minut. Dolijte vodou dle potřeby.
  3. Rozmixujte na krém a konzistenci dolaďte dle potřeby.

TIPY

JÁHLY jsou bezlepkové a lehce stravitelné. Měly by být pravidelnou součástí jídelníčku malých dětí i dospělých. Dbejte ovšem na jejich správné skladování. Ne na světle, ne v teple, ne ve vlhku. Jáhly oproti jiným obilovinám obsahují více tuku, proto rády žluknou. Že nejsou v pořádku byste měli poznat pohledem, případně chutí, která je hořká.