Karbanátky z fazolí adzuki

12.02.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Fazole adzuki se řadí mezi luštěniny. Mají vysoký obsah bílkovin a vlákniny, proto každému jídlu kromě nutričních benefitů dodají na sytosti. Jejich výhodou je neutrální chuť, často se používají i na pečení sladkých dezertů. Třeba fazolové brownies bez mouky z tohoto druhu fazolí stojí za vyzkoušení.

Karbanátky mohou mít mnoho verzí. Já jsem se teď rozhodla doplnit fazole o brambory, které nepřebijí další chutě. Místo brambor můžete zkusit dát i pečené batáty.

Karbanátky je dobré opékat pozvolna na nepřilnavé pánvi. Když jsou menší, lépe se obrací.🙂

 Ingredience

 Postup

  1. Fazole adzuki obyvkle namáčím přes noc, pak je v jiné vodě uvařím na mírném plameni do měkka. Někdy je dělám v pomalém hrnci. Studené fazole v malém robotu rozmixuji do hladka. Přidám ve slupce uvařené nastrouhané brambory, rajčatovou pastu, ochutím kořením a krátce promixuji.
  2. Směs dám do mísy a promíchám s do zlata orestovanou cibulí a prolisovaným česnekem.
  3. Zpevním trochou mouky nebo namletých vloček, aby šly tvarovat karbanátky. Stačily na to 3 lžíce.
  4. Naolejovanýma rukama tvořím menší karbanátky a opékám je pár minut z obou stran do zlatova.

> ☝️Ke karbanátkům se hodí třeba bramborový salát. Zkuste tuto moji oblíbenou verzi bramborového salátu s celerem.🙂

Fazolové karbanátky drží po opečení pěkně pohromadě, jsou tedy i vděčným jídlem do krabičky.🙂