Křehké kapsy se špenátovo-sýrovou náplní

23.11.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience na 8 - 10 kusů

Na náplň

Postup

  1. Z tvarohu, změklého másla a mouky zpracuji vláčné těsto. Nechám ho alespoň hodinu nebo déle odležet a vychladnout v lednici. Je to důležité, aby s ním šlo dobře pracovat.
  2. Připravím si špenátovo-sýrovou náplň. Ta může mít mnoho podob. Lze ji vyrobit jak z čerstvého špenátu, tak z mražených špenátových listů nebo rovnou z ochuceného špenátu se smetanou. Já jsem teď náplň dělala z mraženého sekaného špenátu. Ten podusím, ochutím solí, pepřem, česnekem, zjemním trochou smetany. Špenát musí být hustý bez tekutiny. Když vychladne, smíchám ho se sýrem. Někdy dám jen nastrouhaný parmezán, jindy cheddar, fetu, ricottu. Náplň musí mít hutnou konzistenci.
  3. Těsto rozválím na placku silnou asi 4 milimetry. Vykrajovátkem nebo miskou vyrobím větší kolečka. Záleží, jak velké kapsy chci...Doprostřed každého kolečka dám náplň. Přehnu a okraje důkladně spojím a přimáčknu k sobě. Potřu rozšlehaným vajíčkem nebo jen žloutkem a peču na 180 stupňů asi 20 až 25 minut. Když kapsy zezlátnou, je hotovo!

> ☝️Pokud raději pracujete s pivem než s tvarohem, doporučuji vyzkoušet pivní šátečky s povidly.Mňam! 🐭

Ať se Vám kapsy či kapsičky povedou! 🙂