Kapr na kmíně s jarním bramborovým salátem

04.05.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience

Na bramborový salát

 Postup

  1. Nejdříve si připravím bramborový salát. Brambory uvařím ve slupce v osolené vodě dostatečně předem a nechám je vychladnout. Jarní cibulku nakrájím na drobno, někdy dám i trochu zelené natě. Řapík celeru zbavím na "vypouklé" straně škrabkou vrchních vláken a nakrájím ho na tenké plátky.
  2. Brambory oloupu, nakrájím na drobné kostičky, nebo je protlačím skrz mřížku. Dle množství brambor smíchám dle chuti s přiměřeným množstvím cibulky, řapíkatého celeru, osolím, opepřím a vše spojím zakysanou smetanou jen tak, aby byly brambory lehce obalené. Salát dochutím citronovou šťávou, majonézou a troškou hořčice tak, aby mi chuť vyhovovala. Salát dám na chvíli odležet do lednice.
  3. V pánvi rozpustím máslo Ghí (přepuštěné máslo) nebo máslo s olejem a pozvolna na mírném stupni z obou stran opeču kapra ochuceného solí a drceným kmínem. Podávám s bramborovým salátem.

 TIP

Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete použít řapíkatý celer, zkuste místo něj mražený krátce podušený zelený hrášek.

> ☝️Máte rybí filety z tresky a přemýšlíte, jak je upravit? Doporučuji vyzkoušet rybu po mlynářsku. Skvělá se šťouchanými batáty.🙂

Ať se vám ryby povedou!🙂