Vláčný kakaový moučník s cuketou - hrnkový recept

16.07.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Cuketa je univerzální zelenina, která se hodí nejen na polévky, k zapékání, do salátů či ke grilování. Hodí se perfektně i na sladké pečení. Přidanou hodnotu má pro moučník nejen nutričně, ale i chuťově. Kombinace s kakaem je prověřená... 👍

Tak jako u všech moučníků platí, že ho můžete osladit podle vašich preferencí. Recept funguje jak tradičně oslazený, tak s různými přírodními alternativami cukru. Sypkými i tekutými.

 Ingredience (kulatá cca 24 cm nebo menší hranatá)

1 hrnek = 250 ml

 Postup

  1. Nastrouhám si na jemno 1 střední cuketu. Odměřím 2 hrnky. Cuketu do hrnku normálně nandám, nijak extra nepěchuji...
  2. Metličkou rozmíchám a prošlehám vejce se sladidlem a olejem. Přidám mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek a na závěr vmíchám cuketu.
  3. Těsto dám do vymazané a vysypané formy a peču na 190 stupňů asi 28 minut. Hotovo!

> ☝️A jestli přemýšlíte, co dalšího s cuketou, doporučuji tuto cuketu zapečenou se žampiony a sýrem

Moučník je třeba nechat pořádně vychladnout a ztuhnout. Ještě lepší je druhý den, protože ta cuketa v něm "pracuje".🙂Výborný je!