Vláčný jogurtový moučník z ovesných vloček - vhodný ke snídani

20.11.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tento moučník jsem si pracovně nazvala snídaňový. Je vláčný, je hodně cítit po vločkách (kupodivu) a je vydatný. Tak by měla zkrátka vypadat sladká snídaně, pokud ji někdo preferuje. Dokonce jsem chvíli přemýšlela, zda použít slovo moučník, lépe by možná sedělo „zapečené vločky“. Jak se nám v ranním shonu hodil. Jen ukrojit a zdravá snídaně je na stole.

Budete potřebovat

Postup

  1. [Ovesné vločky](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ovesne-vlocky "ovesné vločky") rozdrťte v robotu.
  2. Přidejte k nim všechny ostatní ingredience – mouku, vejce, jogurt, cukr nebo jiné sladidlo, prášek do pečiva, skořici. Pořádně promíchejte.
  3. Těsto rozprostřete do vymazané a vysypané kulaté dortové formy.
  4. Bohatě poklaďte ovocem. Jednou z variant je také možnost syrové těsto pomazat řidší zavařeninou a pak teprve dát ovoce. Ovoce můžete použít jak čerstvé, když není, tak kompotované.
  5. Pečte na 180 stupňů cca 35 minut, moučník by měl zvrchu lehce zezlátnout.

TIP

Do těsta můžete dle chuti přidat také rozinky, oříšky, semínka apod.

Já jsem díky tomuto receptu měla 2 dny postaráno o rychlou snídani, takže určitě upeču znova ...