Rychlý jogurtový moučník s broskvemi a mandlovou drobenkou

09.11.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience

Používám menší plech nebo pekáč 34x26 cm

1 hrnek = 250 ml

Na drobenku

Já ji dělám od oka a typově ji přizpůsobím druhu ovoce. Sladší broskve snesou méně sladkou drobenku. Naopak rebarbora potřebuje více dosladit.

Postup

  1. Vyšlehám vejce s cukrem nebo jiným sypkým oslazovadlem do pěny.
  2. Přidám olej, jogurt a postupně přisypu mouku s práškem do pečiva. Vymíchám do hladka.
  3. Těsto vliju na vymazaný a vysypaný menší plech. Lžící na těsto cik cak rozdělím 1 tvaroh rozmíchaný se žloutkem a lehce doslazený dle chuti. Bohatě posypu broskvemi pokrájenými na malé kousky.
  4. Ve větší míse prsty promnu lehce povolené máslo s cukrem, moukou a mandlemi, až vznikne drobenka. Neměla by být příliš suchá a moučná, ale ani až moc mastná.
  5. Peču v předem vyhřáté troubě na cca 180 stupňů asi 35 minut do zezlátnutí. Hotovo!

 TIP

Díky jogurtu je těsto velmi vděčné, proto snese různé mouky. Moučník se povede jako celozrnný i jako bezlepkový. Zkuste jeden hrnek polohrubé mouky nahradit výživnou čirokovou moukou.🙂

> ☝️A co upéct šťavnatý jablečný moučník s bezlepkovou moukou? Vyzkoušejte strouhaný jablečný moučník z čirokové mouky.🙂

Ať se vám moučníky povedou!