Jemný salát z kysaného zelí - bohatý zdroj enzymů

28.01.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Kysané zelí je pro lidské zdraví hotový zázrak. Věděly to naše prababičky, věděli to námořníci, věděli to staří Číňané... Vyplatí se mít ho po ruce prakticky pořád a několikrát týdně si dopřát jeho porci.

Mně vyhovuje míchat ho dohromady s jablky, která zjemní celkovou chuť. Když ho ještě lehce dosladíte medem, velmi chutná i dětem.

Na 3 porce budete potřebovat

Postup

  1. Zelí překrájejte na drobnější kousky
  2. Jablka omyjte a včetně slupky nastrouhejte na hrubo
  3. Ihned promíchejte se zelím a ochuťte lžící medu.

Salát můžete podávat v rámci svačiny jako přírodní zdroj enzymů a vitamínů, nebo ho podávat jako doplněk k hlavnímu jídlu.

Za pár minut hotový, levný, zdravý, výborný ... :)