Jemná cizrnová pomazánka - vhodná pro děti

16.03.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Pro sebe ráda připravuji tradiční pomazánku z cizrny "hummus". Chutě, které na ní dospělí ocení, ale malé děti nadchnout nemusí... Proto jsem pro ně připravila tuto jednoduchou pomazánku, která je ale zároveň výživná. Na jemno nakrájená okurka v pomazánce hezky křupe a dodá jí svěžest.

Okurka ale obsahuje velké množství vody, kterou brzy začne pouštět, proto je dobré toto zeleninové vytunění použít ve chvíli, kdy se dílo chystáte rovnou sníst :-)

Budete potřebovat

Postup

  1. Uvařenou cizrnu rozmixujte spolu se žervé a lžící oleje na pastu.
  2. Dochuťte pomocí soli a citronové šťávy.
  3. Smíchejte se sušenými pšeničnými klíčky, nakonec lehce vmíchejte na drobno nakrájenou a lehce vody zbavenou okurku.
  4. Ihned mažte na chleba nebo opečené tousty.

TIP

Pomazánka u nás doma prošla jak u malých, tak velkých. Namazala jsem ji na opečený toust.